1977. godine, četiri tvrtke za traženje rukovodećeg osoblja u Francuskoj, Italiji, Ujedinjenom kraljevstvu i SAD-u ujedinile su se kako bi stvorile mrežu za klijente koji su imali velike međunarodne potrebe za pronalaskom talentiranog osoblja. Nazvali su se Amrop International. U roku od godinu dana, Švicarska, Beneluks i Njemačka su se priključili rastućoj organizaciji.

 

Osnivači su imali veliki ugled i pridržavali se istih rigoroznih međunarodnih i stručnih standarda i opredjeljenja u kvaliteti. Dijelili su pristup koji je bio fleksibilan i usredotočen na klijente. Nadasve, svaki je sa sobom donio veliko znanje o lokalnim tržištima, pristajući poduzećima koja su izgradila  svoja poslovanja na tim tržištima. Više od 40 godina kasnije, duh koji je okarakterizirao pionire Amropa i dalje motivira poduzetničku kulturu naše organizacije.

 

Amrop je 1980-tih proširio svoj otisak i izvan SAD-a i Europe, stvarajući partnerstvo s poduzećima u Latinskoj Americi, Aziji i Africi. Ova nova globalna strategija je  dovela Amrop među prvih 7 tvrtki za traženje rukovodećeg osoblja u svijetu.

 

Deset godina kasnije, Amrop je ojačao svoje prisutnost u Europi, posebno u Istočnoj Europi, i proširio se u Latinskoj Americi i Aziji, pomažući klijentima u traženju talenata na tržištima u nastajanju.

 

Godine 2000., kako bi dalje ojačali svoje globalno pokriće i usredotočenost na klijente, Amrop International se pripojio The Hever Groupi, rastućoj međunarodnoj mreži visokokvalitetnih tvrtki za traženje rukovodećeg osoblja. Amrop Hever Group nastavio je rasti i pružati usluge za traženje rukovodećeg osoblja diljem svijeta.

 

Godine 2009. organizacija je ponovno brendirana kao Amrop. Ovaj strateški potez odraz je naših snaga kao progresivne, kohezivne globalne organizacije za traženje rukovodećeg osoblja a ujedno i usmjerene na specifičan kontekst.

 

Godine 2011., Amrop uspostavlja partnerstvo s vodećom poslovnom školom IMD i plasira svoj Program pouzdanog savjetnika (Trusted Advior Program) pod pokroviteljstvom Amrop sveučilišta, kako bi ojačao razvoj svojih partnera i konzultanata, svog ključnog resursa.

 

U razdoblju od 2012. do 2013., definira se Vizija Amropa za 2020. godinu, i postavlja pozicija Partnerstva kao „pouzdanog savjetnika za osoblje na C razini“ zajedno s ciljevima usmjerenima na rast poduzeća. Novo geslo Amropa bio je „Voditelji za ono što dolazi“, i izraz je identiteta Amropa kao agilnog, povezanog partnerstva koje gleda unaprijed, a da pri tom primjenjuje metodologiju usmjerenu na kontekst.

 

Od tada, Amrop počinje intenzivirati publikaciju vlastitog inspirativnog vodstva (though leadership) i podupire platformu Voditelja za Ono što dolazi. Revolucionarna globalna studija o osoblju na C razini pod naslovom „Dobrodošli u pilotsku kabinu“ – istraživanje o ljudskoj dimenziji globaliziranja poduzeća srednje tržišne kapitalizacije (mid-cap companies), provedeno je zajedno s IMD-om. Amropova serija o „Digitalizaciji u upravama“ („Digitization on Boards“) istražuje spremnost uprava za digitalizaciju, i otkriva ključne dileme, smetnje i strategije. U međuvremenu, „Mudro odlučivanje: koračanje u održivi radni učinak“ („Wise Decision-Making: Stepping Up to Sustainable Performance“) predstavlja opravdanje za održivo i responzivno vodstvo, i time identificira jasne putove za podržavanje razvoja voditelja od pametnog do mudrog odlučivanja, i to na temelju povratnih informacija od voditelja na C razini iz cijeloga svijeta.

 

Od 2015. godine, Amrop je obogatio svoj portfelj usluga time što je nanovo plasirao svoje globalne prakse Usluga vodstva („Leadership Services“) i Usluga upravama („Board Services“).

 

Godine 2017., Amrop definira novu misiju: Oblikovanje održivog uspjeha kroz inspirativno vodstvo, uz 6 vrijednosti: agilnost, radoznalost, izvrsnost, uključivost, briga i etika. Iste godine, Amrop je označio svoju 40. obljetnicu – pogledajte našu komemorativnu knjižicu ovdje!

 

Godine 2018., Amropovih 6 vrijednosti, svaka povezana s jasnim temeljnim Načelima, integrirane su u potpuno revidiran Kodeks profesionalne prakse, okvir opredjeljenja za Klijente Partnerstva, Kandidate i Osoblje.

 

Kroz 4 desetljeća, Amrop savjetuje dinamične organizacije o identificiranju rukovoditelja za Ono što dolazi – sposobnih za prekogranični rad, na tržištima diljem svijeta. Gledajući unaprijed, nastavit ćemo s proširenjem svojih mogućnosti da pristupimo vodećim znanjima i talentima s lokalnih tržišta putem rada koji se uklapa u najviše standarde globalne izvrsnosti.